Rondje Goutum-Súd

Onlangs hebben we onder alle wijkgenoten een enquête uitgestuurd. Hierin stelden we onder andere vragen over de inrichting en verkeersveiligheid van onze wijk. De uitkomsten hebben we met jullie gedeeld en tevens beloofd dit ook met de gemeente te delen.  

Afgelopen week was het dan zover! Door een digitale ronde (de fysieke afspraak kon i.v.m. Corona niet doorgaan) van bijna 2 uren door onze wijk te maken hebben we de meest genoemde zaken in de enquête besproken. Aanwezig waren de projectleider van de Zuidlanden, stedenbouwkundige en de wijken coördinator. We geven jullie graag een korte samenvatting. 

Een aantal verkeerssituatie zijn besproken welke onveilig zijn. De oversteek van Goutum-Sud naar techum, kruising Hoyteslan Bouweslan, Hoyteslan inrichting van rotonde t/m kerkwoningen en de ingangen naar Pierslan. Door foto’s en ervaringen te delen ziet de gemeente in dat dit inderdaad zorgelijke punten zijn. Men gaat daarom in conclaaf om te kijken hoe deze situatie verbetert kan worden. 

Snelheid in de wijk is op enkele punten in de wijk te hoog. Hierover hebben we een open gesprek gehad qua maatregelen. Wens vanuit onze kant uitgesproken dat er op de hoyteslan in de definitieve bestrating een natuurlijke (groen) verspringing komt. De mogelijkheden worden door de gemeente bekeken.  

Verder is de parkeer(problematiek) op verschillende plaatsen in de wijk besproken. Uiteraard zijn we hier grotendeels zelf verantwoordelijk voor als wijkbewoners. Vanuit de wijkvereniging hebben we het dringende advies gegeven de wijk zo in te richten dat het voor iedereen (parkeerders en handhavers) duidelijk is waar men wel of niet mag parkeren om zo onduidelijkheid te voorkomen. 

Alle genoemde punten worden door de gemeente opnieuw bekeken. Zodra er meer duidelijk is op één of meerdere punten krijgen we hier terugkoppeling op. Vanuit de wijkvereniging hebben we “het rondje Goutum Sud” als zeer fijn ervaren. De gemeente stond echt open voor onze feedback en ging het gesprek open aan. Wordt vervolgt.