Beste buurtgenoten,

Zoals jullie ongetwijfeld hebben gelezen in kranten of andere media wordt het gebruik van een ‘Buurtpreventie WhatsApp’ een steeds populairder middel om een buurt/wijk socialer en veiliger te maken als het gaat om kleine criminaliteit, overlast en het oog houden voor elkaar.

De ‘Buurtpreventie WhatsApp’ richt zich op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde straat, wijk, buurt, dorp of stad. Het is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtwacht.

De meeste woninginbraken worden opgemerkt door buren zonder dat ze echt doorhebben dat het gaat om een inbraak. Vaak wordt er daarom helaas niet altijd de politie gebeld. Het melden van verdachte situaties in een buurtpreventie WhatsApp is erg laagdrempelig en buurtbewoners worden snel gewaarschuwd. Daarnaast kunnen zij de verdachte in de gaten houden, terwijl ook de politie gebeld kan worden als het blijkt dat er echt iets aan de hand is. Dit is maar een van de voorbeelden waarvoor de groepsapp gebruikt zal gaan worden!

In diverse dorpen en steden in Nederland heeft de Buurtpreventie WhatsApp inmiddels al tot succes geleid. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken gedaald.

Aan de slag.

Het lijkt ons daarom een goed idee om voor de wijk Goutum Sûd een groep aan te maken onder de naam: Buurtpreventie Goutum Sûd.

In de bijlagen kun je lezen hoe het werkt en wat de spelregels zijn, zodat er niet te pas en te onpas berichten worden verstuurd.

Ben je geïnteresseerd? Meedoen is heel simpel. Stuur een WhatsApp bericht met je naam en nummer naar mij: 06-47090494 en ik voeg je toe aan de buurtapp.

Het gebruik van de buurtapp kent een aantal spelregels

Met vriendelijke groet,

Vincent van Benten