De app kent een paar spelregels, namelijk:

 1. Deelnemers moeten minimaal 18 jaar zijn.
 2. Deelnemers wonen in de wijk Goutum-Súd.
 3. Start je bericht met jouw straatnaam + huisnummer. Op deze manier weet iedereen in de groep wie iets op welke locatie heeft gezien.
 4. De app is bedoeld om verdachte situaties te signaleren, te melden en eventueel te verstoren. Speel daarbij nooit voor eigen rechter. 
  1. Bel je met 112 om een verdachte situatie te melden? Zet dit in de groepsapp. 
 5. De buurtpreventie app is een besloten groep. Mocht er een kind worden vermist, plaats een foto van het kind zodat er goed naar uitgekeken kan worden.
 6. De buurtpreventie app is bedoeld als buurtwacht, niet als buurthuis. Plaats daarom geen overbodige berichten. Is er bijvoorbeeld een step gevonden/ kwijt? Plaats dan een bericht op de Facebookpagina Bewonerspagina Goutum-Súd. 
 7. Gebruik de Buurtpreventie WhatsApp volgens de SAAR methode:
  S = Signaleer
  A = Alarmeer 112
  A = App de groep om de verdachte situatie te melden (zie punt 3 en 4a)
  R = Reageer. Ga bijvoorbeeld naar buiten en maak contact met de persoon door bijvoorbeeld een praatje te maken. Doe dit alleen als dit veilig is.

Niet urgente berichten?

Wil je graag een oproep doen, heb je een mededeling of een vraag? Je kunt ook gebruik maken van de besloten Facebook groep voor wijkbewoners. Meer informatie over onze Facebook pagina’s zie je hier.

Heb je geen FaceBook, stuur ons dan een berichtje via e-mail. Uiteraard zou je ook iemand anders kunnen vragen om je berichtje te plaatsen op FaceBook.