Spelregels

1. Deelnemers dienen een minimumleeftijd van 18 jaar te hebben.

2. Deelnemers dienen woonachtig te zijn in de wijk Goutum Sûd.

3. Wees je er van bewust dat je niet geheel anoniem bent in de WhatsApp. Toch kan het zo zijn dat niet iedereen je kent. Start je bericht daarom met “straatnaam + huisnummer:” zodat voor iedereen duidelijk is wie iets gezien heeft en waar.

4. Verdachte situaties/heterdaad. Een Buurtpreventie WhatsApp is bedoeld om verdachte situaties te signaleren, melden en eventueel te verstoren. Speel nooit voor eigen rechter. Belt u 112 laat dit dan aan de groep weten zodat er geen vijftig telefoontjes naar de politie worden gedaan.

5. Een Buurtpreventie WhatsApp is echter een besloten groep waardoor het plaatsen van foto’s weinig privacy problemen zal opleveren. Dus een foto plaatsen als dat kan bijvoorbeeld bij een vermist kind is te allen tijde wenselijk zodat er goed naar uit gekeken kan worden.

6. Geen overbodige berichten! Een Buurtpreventie WhatsApp is bedoeld als buurtwacht, niet als buurthuis.

7. Gebruik Buurtpreventie WhatsApp volgens de SAAR afkorting:


S = Signaleer 

A = Alarmeer 112

A = App om uw waarneming bekend te maken aan anderen en informeer de buurtpreventie WhatsApp groep dat u de politie heeft gebeld.

R = Reageer, door bijvoorbeeld naar buiten te gaan en contact te maken met de persoon. Doe dit alleen als dit veilig kan zonder risico’s, maak bijvoorbeeld een praatje met de persoon.